perjantai 14. toukokuuta 2010

Vähemmän työtä ja enemmän elämää ?

Löysin aivan ihanan kirjan Irti Oravanpyörästä, kirjoittanut Kaarina Davis.

" Kirja kyseenalaistaa tiukkaan juurtuneita käsityksiä työstä, rahasta ja vapaudesta. Se kannustaa lukijaa pohtimaan omia valintojaan. Lämpimän huumorin ja terävien havaintojen sävyttämä teos kertoo, kuinka elämästä voi saada mielekkäämpää ja ekologisesti kestävämpää. Elämänmuutokseen ei tarvita lottovoittoa"

"Ihmisillä on haaveita, mutta samaan aikaan he ovat väsyneitä ja vailla ideoita tai tietoa. Monet tekevät työtä, joka tuntuu taakalta tai on jopa vastenmielistä. Niimpä päätin kertoa, miten minä päädyin hyppäämään oravanpyörästä ja kuinka vähitellen loin itselleni elämäntavan, joka on tehnyt minut onnelliseksi."

Itsekin hyppäsin oravanpyörästä ja lopetin vakinaisessa työssä. Ilman sen tarkempaa tietoa tulevasta, ainostaan se tieto, että opiskelu kestää 2.5 vuotta ja sen jälkeen en tiedä mitä teen. Minusta on tosi mielenkiintoista lukea miten muut ovat elämäänsä rakentaneet. Ja ainakin yksi asia meillä on kirjoittajan kanssa yhteistä. Luonto ja varsinkin eläimet on se mistä saa voimaa.

Kannattaa lukea, herättää paljon ajatuksia...

Ei kommentteja: