keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Kadonnut symboli

Neljäsataakolmekymmentäviisi sivua takana eli Dan Brownin Kadonnut Symboli luettu.

Koko kirjan aikan edetään vain 12 tuntia mutta monenlaista mahtuu mukaan.

"Professori Robert Langdon saa tavallisena sunnuntaina yllättävän kutsun Washingtoniin vanhalta ystävältään ja oppi-isältään Peter Solomonilta. Langdon halutaan pikaisesti juhlapuhujaksi pääkaupungissa pidettävään tilaisuuteen.

Langdon suostuu äveriään historioitsijan pyyntöön ilomielin, mutta perille päästyään hän huomaa astuneensa keskelle järkyttävää painajaista. Tuntematon taho todistaa mahdollisimman raa'alla tavalla kaapanneensa Peter Solomonin.

Solomonin vapauden hintana kaappaaja vaatii Langdonia auttajakseen ikiaikaisen salaisuuden selvittämisessä. Kukaan muu ei hänen mukaansa pysty ratkaisemaan arvoitusta, joka johdattaa Solomonin etsijät kohti kaappaajan tavoittelemaa päämäärää.

Ikivanhaan symboliikkaan ja vapaamuurareiden ajatusmaailmaan syvällisesti perehtynyt Langdon on valmis pelastamaan ystävänsä oman henkensä uhalla. Pian salaperäiset esineet, maailman tunnetuimmat rakennukset ja maamerkit paljastavat Yhdysvaltojen pääkaupungin kätketyn puolen. Lopulta ne tuovat näkyviin ikuisen totuuden. Matka sen äärelle on vaaroja täynnä."


"Se on jännitysromaanin asuun kääritty opas elämän todellisesta luonteesta ja ihmisen sisäiseen maailmaan kätketystä Graalin Maljasta. Kolme viimeistä lukua 31, 32 ja 33 on kirjoitettu tavallisesta romaanista poiketen selittämään elämän mysteereitä sen jälkeen kun lopputulos on jo selvinnyt luvussa 30. Kuitenkin juuri nuo viimeiset luvut ovat kirjan todellinen sanoma."

No joo, ensimmäiset 350 sivua oli ihan ok siis luettava mutta tuo edellisessä lainauksessa oleva todellinen sanoma oli aika erilainen ehkä jopa outo. Vaati oikeesti keksittymään siihen mitä luki :-)


2 kommenttia:

Mette aka mettuska kirjoitti...

Kiva juttu, löysin tekstiiliartesaaniopiskelijan (huh mikä sana). Minä myös samoissa touhuissa :D

Susu kirjoitti...

Olen kahlannut kaks Dan Brownia väkisin läpi kun niistä niin hirveästi kohuttiin. Tämän jätän ihan suosiolla väliin.